.

20 Nisan 2014 Pazar

NESCAFELİ KEK

İşte size resmen mucize bir tarif daha.Misafir geldiği zaman hem değişik tadıyla hem de inanılmaz şekilde kabarmasıyla kesinlikle tavsiye edebileceğim kekim.Şimdiye kadar kime yaptıysam hemen tarifini almak istediler.Buraya yazmak farz oldu :)


Malzemelerim :
5 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardak mısır nişastası
2 bardak un 
250 gr erimiş margarin 
2 yemek kaşığı nescafe (gold olursa süper olur hatta)
kabartma tozu
üstü için 1,5 bardak süt


Önce yumurtaları çırpıyoruz daha sonra şekeri ekleyip köpük haline gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Bu arada margarini eritiyoruz.Çok fazla kızdırmadan hemen altını kapatıyoruz.Daha sonra kalan tüm malzemeyi içine koyup hepsi beraber yaklaşık 3 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.170 derece fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıktığı zaman ortasından başlayarak bir kaşık yardımıyla sütü üstüne dökün.Daha sonra servis edeceğiniz şekilde keserek kesiklerin üzerinden kalan sütü gezdiriniz.Ben genelde 1 bardak süt kullanıyorum ama tercihinize göre bunu 1.5 bardağa kadar çıkartabilirsiniz.
Özellikle 26 cm.yuvarlak veya ona uygun kare kalıpta pişirmeye özen gösterin.Eğer kalıbınız küçükse yanlarını pişirme kağıdı ile yükseltebilirsiniz.Yoksa kabarmaya başladığı zaman tepsini aşıp fırınınıza akabilir.(İlk yaptığımda başıma gelmişti de)
Afiyet olsun...

Yorum Gönder