.

19 Mart 2014 Çarşamba

PİRİNÇ ÇORBASI


Bazı günler canım hiç yemek yemek istemiyor.Böyle zamanlarda bol ekşili bir çorba her derde deva geliyor.Bu çorbayı yaparken ya daha önceden kalmış olan pilavı kullanıyorum ya da içine yarım bardak pirinç koyuyorum.Eğer evde et suyu veya tavuk suyu da varsa oh değmeyin keyfime.Ama her zaman bulunmuyor ne yazık ki ben de.Bunun da çözümünü çorbayı yaparken içine kıyma koyarak buldum :) Çorbamın yapılışına gelince malzemelerim :

Yarım bardak pirinç veya bir kase pilav
4 bardak su 
(Et suyu veya tavuk suyu)
50 gr.kadar kıyma 
Salça 
Tereyağ 
Limon
Tuz 
Nane
Pul biber

Yapılışına gelince :
Önce 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını tencereye koyuyorum,tereyağın kızmasını beklerken içine yanmaması için bir iki damla kadar zeytinyağı koyuyorum.Yağ kızınca içine salçayı atıp kavuruyorum daha sonra pirinci ekliyorum.Eğer et veya tavuk suyum yoksa bu esnada kıymayı koyup kavuruyorum.Pirinci ekleyip üstüne suyunu koyuyorum.Pirinçler pişene kadar pişiriyorum.Ocağı kapatmadan önce tuzunu ve bir limon suyunuda içine koyduktan sonra altını kapatıp dinlendiriyorum.Ayrı bir yerde kalan tereyağını(ne kadar koymak isterseniz) eritip içine nane ve pul biber koyup kızdırıyorum ve sıcak çorbanın üstüne döküyorum.
Eğer çorbanız çok sulu gelirse bir kasede 1 kaşık unu iyice eritip yavaş yavaş çorbaya ekliyorum.Bir iki kaynattıktan sonra altını kapatıyorum.
Afiyetler olsun.

Yorum Gönder