TERBİYELİ KIRMIZI ET / TAVUK

İşte çok basit bir yemek daha.Normalde eti veya tavuğu yağda kızartmak oldukça uzun iş pişmesi için.Ancak bu hazırladığım sosla marine ettikten sonra pişirmek en fazla 15 dakika sürüyor.Yanında garnitür olarak da pişmiş soğan çok farklı bir lezzet veriyor.Önce size marine sosunu anlatmak istiyorum.Malzemelerim çok basit 

Zeytınyağ yaklasık 1/2 su bardağı 
Soya sosu 1/2 su bardağı 
Kimyon 
Kekik 
Karabiber

Bütün malzemelerimizi hafif çukur bir tabağın içine koyup güzelce karıştırıyoruz.Burda en önemli şey tuz kullanmamanız.Soya sosu oldukça tuzludur.Etlerimizi bu karışımın içine tek tek koyup ön ve arkasının iyice bu ağdalı sosa buluyoruz.Tavayı hiç kızdırmıyorum.Etlerimi tavaya sıralayıp ocağa koyuyorum.

Küçük bir tavsiye aman üstünü bir şeyle kapatın yemeği pişirmek 15 dakika ocak ve çevre temizliği yarım saat ...:) Önünü arkasını çevire çevire kendi suyu ile pişiyor.Pişme süresini damak tadınıza göre yapabilirsiniz.
Ve en sevdiğim şey pişmiş soğan...İşin sürprizi burada.Halka halka doğradığımız soğanları etin piştiği tavaya atıyoruz.Üstüne de bir kapak kapatıyoruz.

Bütün etin saldığı suyu ve hazırladığımız marine sosu soğanlarımız içine çekiyor.2-3 karıştırıp soğanlar pişince etimizin yanında soframıza sunuyoruz.

Aynı işlemleri tavuk içinde yapabilirsiniz.Tadına inanamayacaksınız.

Afiyet şeker olsun....








Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe