.

25 Eylül 2013 Çarşamba

KURU CACIK


Bir cumartesi klasiği olarak bu hafta diş hekimi olan arkadaşımız Müzeyyen ve eşi Hamdi bizi ağırladı.Menümüzde sadece ciğer vardı.Yalnız ufak bir problem var.Tamam soframızın, mezelerimizin resmini çektik amaaa ciğeri çekmeyi unuttuk yemekten :) Ne yapalım mecburen önce mezelerimizden tarif yapacağız.Ciğeri daha sonraya bırakıyorum.Az az aperitif şeyler vardı masamızda.İşte bunlardan bir tanesi: Kuru Cacık.


3 tane salatalık
500 gr.kese yoğurdu
Tuz 
Kırmızı pul biber
Nane 
Zeytınyağ
Salatalıklarımızı kabuğunu soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz.Üstüne yavas yavas yogurdu ve tuzunu ekleyerek karıştırıyoruz.Bol yoğurtlu severseniz daha fazla da koyabilirsiniz.Servis tabağına aldıktan sonra da arzunuza göre pul biber ve nane ile süslemesini yapabilirsiniz..Ben evden cıkarken zeytinyağını koymamıştım akar diye orada ekledik ve ortaya bu güzel görüntü çıktı.
Afiyet olsun...


Yorum Gönder