Bumerang - Yazarkafe

PORTAKALLI KEREVİZ KÖKÜ



Kış geldiği zaman mevsim sebzeleri daha baharatlı olduğu için ev halkına yemek yedirmek tam bir savaş haline geliyor.Ben de birbirinden farklı tariflerle şansımı deniyorum. Başarılı mıyım ? Kesinlikle evet … 

İşte bu tariflerden bir tanesi : Portakallı Kereviz Kökü


Malzemelerimiz

1 kg kereviz ama kökleri büyükçe olsun

4 tane portakal

1 tane limon

2 tane patates

2 tane havuç

1 su bardağı bezelye

1 kırmızı soğan

Zeytinyağ ve tuz


Kerevizleri yapraklarından ayırıp köklerini temizliyoruz. Küp küp doğruyoruz.
Yapraklarından 3-5 sap alıp taze olan kısmını yemeğimiz için ayırıyoruz..
Aynı şekilde patateslerinde kabuklarını soyup onları da doğruyoruz.
Havuçlarımızı da zar büyüklüğünde ufak ufak doğruyoruz.
Tüm doğranmış sebzelerimizi suyun içinde bekletiyoruz.
3 portakalı soyup dilimliyoruz.Kalan 1 portakalında suyunu sıkıyoruz.
Limonunda suyunu sıkıp portakal ile karıştırıyoruz.
Soğanları ince ince piyazlık hazırlıyoruz.Kırmızı soğan yerine beyaz soğan veya normal soğanda kullanabilirsiniz.
Tenceremize zeytinyağını koyup soğanlarımızı ekliyoruz.
Biraz öldürdükten sonra en alta dilimlediğimiz portakalı yerleştiriyoruz. Suyunu süzdüğümüz sebzeleri ve bezelyeleri ekliyoruz.Tekrar kalan portakalları üzerlerine yerleştiriyoruz.
Daha önce ayırdığımız kerevizin yapraklarını en üste yerleştiriyoruz. Bu şekilde yapıyorum ki yapraklarını yemedikleri için pişince üstünden alması kolay oluyor.
Tuz ile birlikte limonlu portakal suyu karışımını ekliyoruz.
Üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip patatesler pişene kadar pişiriyoruz.
Oda sıcaklığına eriştiği zamanda servise hazır.


Afiyet olsun.

Tarifime gazeteden de ulaşabilirsiniz.
http://www.gurmemagazin.net/yazarlar/ebru-akyurt-mengen/portakalli-kereviz-koku/10
Yorum Gönder

BENİ İZLEYİN

Google+ Followers

FACEBOOK SAYFAM

Newsletter