SEBZE ŞÖLENİ

14/11/2014 tarihinde Keskinoğlu Zeytinyağlı Yemekler Finali'nde yarışan Sebze Şöleni tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu yemeği yapmakta ki amacım tamamen oğlum.Çünkü ağzına pırasa koymuyor.Ama işin içine pirinç girince pilav niyetine sebzeleri tüketiyor.Hatta yarışmada beraber yarıştığım arkadaşım Pasta Kasrı Tülin hanım pırasayı hiç yemezmiş ama bu yemeğimi severek yedi.
İster garnitür olarak isterseniz ana yemek olarak bile sofralarınıza sunabilirsiniz. 

Malzemelerimiz :
2 adet orta boy pırasa
1 kaşık sirke
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy kabak
3 adet taze soğan
Dereotu,kekik,nane,tuz
Zeytinyağ


Önce bezelyelerimizi haşlanmış değilse 1 bardak suda çok fazla eritmeden haşlıyoruz. Pirinçlerimizi iyice yıkayıp sıcak su ile ıslatıyoruz.Pırasaları jülyen olarak doğruyoruz. Derin bir kabın içine 1 kaşık kadar sirke koyup kumlarının kendini bırakmasını sağlıyoruz. Kabaklarımızı orta kalınlıkta yuvarlak olarak ve taze soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Dereotunu da yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Bu işlemleri yapmamız yaklaşık 10 dk.sürüyor. Bu da pirincimizin ıslanma süresi için yeterli oluyor.

Pilav tenceresinin içine zeytinyağını koyuyoruz. Pırasaları yıkayıp bir havlu ile suyunu aldıktan sonra ısınan zeytinyağının içine atıp karıştırarak kavuruyoruz.Arkasından pirincimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan pirincimizin üzerine kabaklarımız hariç tüm malzememizi koyuyoruz. Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştırarak tüm malzemelerin birbiri ile karışmasını sağlıyoruz.
En üste kabakları bir kapak gibi pirinçli karışımın üstüne sıralıyoruz.Suyu da tencerenin kenarından yavaşça koyup kapağını kapatıyoruz.
Karıştırmadan bütün sebzeler suyunu çekene kadar yavaş ateşte pişiriyoruz.

Sunumu da resimdeki gibi yapabilirsiniz.İster sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe