.

29 Ekim 2015 Perşembe

SEMİZOTU CACIĞI

Bugün notlarımı karıştırırken bu tarifimi buldum. Bunu bir arkadaşımdan öğrenmiştim ama kimden olduğunu tarif defterine yazmamışım.

Şöyle dolaptan çıkmış buz gibi bir cacık. Çok hafif, öğün olarak bile tüketebilirsiniz. Özlemişim,hızla markete gidip hemen alışveriş yaptım. Artık dört mevsim herşey bulunabiliyor. Yapmak için vakit kaybetmeyin. Hemen malzemelere geçelim.

Malzemelerimiz
1 bağ semizotu
2 tane salatalık
1 tane kırmızı biber
1 tane taze soğan
3 diş sarmısak
Kese yoğurdu
2 kaşık normal yoğurt


Semizotlarımızı temizlemekle işe başlıyoruz. Yapraklarını ayıklayıp sirkeli suyun içine atıyoruz.Diğer malzemelerimizi doğrayana kadar içinde tutuyoruz.Diğer yandan salatalık,kırmızı biber ve taze soğanımızı küçük küçük doğruyoruz.
Semizotlarını süzgüye alıp güzelce yıkıyoruz.Merak etmeyin sirke sevmeyenler hiç koku kalmıyor.
Kese yoğurdumuzu normal yoğurtla bir çatal yardımıyla karıştırıp incelmesini sağlıyoruz. 
Bütün malzemeleri yoğurdumuzun içine koyup karıştırıyoruz.
Süslemek için ise sızma zeytinyağı ve doğranmış taze naneyi tavsiye ediyorum.İşin içine nane girdi mi harika bir lezzet oluyor.

Afiyet olsun,
Yorum Gönder