.

3 Haziran 2014 Salı

GİRİT KABAĞI




Yaz mevsimini seviyorum.Yemekler bile rengarenk çıkıyor.İşte bir tutkunu olduğum kabak yemeği daha.Bazı yemekler vardır ya insanın yapmaktan zevk aldığı.Gerçekten eğleniyorum bu yemeği yaparken.Bu kadar laf yeter :) sıra tarifimde.
Malzemelerim
1 kg girit kabağı 
100 gr kıyma
4 domates
1 soğan 
tuz,karabiber,zeytinyağ
Ben ne olursa olsun yemeklerde sadece zeytinyağ kullanıyorum.Önce zeytinyağında soğanları kavuruyorum.Daha sonra kıymasını ekliyorum.Domatesleri rondadan geçiriyorum ve bu karışıma ekliyorum.Girit kabaklarını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da yaklaşık yarım parmak boyunda doğruyorum.İsteğe bağlı olarak ki ben bu sefer kabakları fritözde kızarttım.Eğer fritözünüz yoksa bir kızartma tenceresinde çok pişirmeden kızartıyorum.(Kızartmadan da direk tencereye koyup pişirebilirsiniz.)Girit kabaklarını ekledikten sonra yaklaşık 5 dk.pişiriyorum.Ve son nokta yemeği bir fırın kabına alıp 200 derece de yaklaşık 20 dk.kadar pişiriyorum.
Afiyet şeker olsun ....


Yorum Gönder