.

29 Aralık 2013 Pazar

RAW ÇİLEKLİ PASTA


Öncelikle size RAW ne demek onu tarif etmek istiyorum.RAW kelime anlamı olarak pişirilmemiş, ısıtılmamış çiğ, doğal gıda demektir. Çiğ gıda, yiyeceklerin doğal haliyle işlem görmeden, pişirilmeden, ısıtılmadan tüketimidir. 3 ana çiğ gıda grubu bulunmaktadır. Bunları meyveler, sebzeler ve doğal yağlar (avacodo, kuru yemişler, çekirdekler,  yetiştirilmiş kökler, baharatlar, kurutulmuş gıdalar) olarak gruplandırabiliriz.

Raw food beslenme modelinde; bolca taze ve doğal sebze, meyve aynı zamanda doğal yağlar tüketilmektedir. Bu şekilde bir beslenmede tüketilen birçok gıdanın besin değeri kaybolmadan vücuda alınmaktadır.
Kısaca vitamin dolu bir yemek tarzı.

Bu tarifleri de mutfak sanatında gerçekten isim yapmış Sevgili Mimi den aldım.Tarifi aynen aktarıyorum.

Raw çilekli pastamızda yağ,yumurta ve şeker yok.Hatta pişirme de yok.Gelelim tarifimize...
malzemeler
2 bardak badem (4-5 saat suda beklemiş)
1 bardak hurma
Bunları blenderdan geçirip iyice parçalanmasını sağlıyoruz.Daha sonra kelepçeli bir kalıba döküp iyice bastırıyoruz.
3.5 bardak kaju (kavrulmamış ve 2 saat suda bekletilmiş)
1/2 bardak limon suyu
3/4 bardak avage şurubu (migrosta satılıyor)
1/2 bardak su ve 
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
Bunlarında hepsini blenderdan geçirip kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.Deepfreze koyup 2 saat bekletiyoruz.
Servis tabağımıza aldıktan sonra
5-6 tane çilek 
5 adet hurma 
Avage şurubunu yine blenderdan geçiriyoruz.
Tabağımıza aldığımız pastamızın üstünü çileklerle süsleyip bu karışımı üstüne döküyoruz.Üstüne azıcık çamfıstığı ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder