Hatalı bilinen bir tarifin doğrusunu anlatmak istedim.Nedense yapılan ıslak kakaolu keke Brownie denmeye başladı. Halbuki uzaktan yakından ilgisi yok. Üzerinde incecik bir zar olan gerçek brownie tarifime hemen geçiyorum.
Malzemelerimiz
4 yumurta
200 gr toz şeker ( 1 subardağı+2 parmak)
300 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
1 tutam tuz
130 gr un ( 1 su bardağı+1 parmak)
160 gr tereyağ
4-5 tane ceviz
Hazırlık aşamaları :
• Çikolatalarımızı ufak parçalara ayırıyoruz.
• Ocağımıza derince bir tencere koyup içinde tereyağını eritiyoruz.
• Tereyağın yanmasına izin vermeden içine çikolataları ekleyip yavaş yavaş karıştırarak kaynatmadan erimelerini sağlıyoruz.
• Fırın kabımızı önce hafifçe yağlıyoruz. Yağlı kağıdı önce fırın kabı boyunda kesip kenarlara doğru yapıştırıyoruz. Açık kalan alana göre de kağıdı kesip yapıştırıyoruz. Kağıdı çok hafif yağlıyoruz.
Yapım aşamaları :
• Karıştırma kabımıza yumurtaları koyup mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
• Un ve bir tutam tuzu da ekliyoruz. Bu aşamada mikser yerine çırpıcı kullanıyoruz.
• Karışım hazır olduğunda eriyen çikolatamızı 3 veya 4 adımda döküyoruz. Yavaş döküyoruz ki yumurtalar birdenbire pişmesin.
• Bir spatula ile karışımın sönmemesi için yavaş yavaş karıştırıyoruz.
• En son cevizleri ekleyip karıştırıyoruz.
• Yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz.
• Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-22 dakika pişiriyoruz.
• Üzeri kabuk tutup çatlayınca tatlımız hazırdır.
• Fırından çıkan tatlımızı kağıdı tutarak kalıptan çıkartalım ve köşelerden 1 parmak keselim. Kesilen parçaları cakepops veya pudinglerimizin içinde kullanabiliriz.
• Servis yaparken arzunuza göre sakızlı bir dondurma ile de tatlımızı taçlandırabilirsiniz.
Not : Pişme süresi çok önemlidir. Fazla pişirirseniz kek kıvamına geçecektir.Tarifimin videolu anlatımına aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder