Bu aralar brüksel lahanasına takmış olabilirim. Kanser
riskini azalttığını söylentisi ve C vitamini deposu olması bu sebzeyi daha çok
sevmeme yol açıyor. Çeşit çeşit tariflerini deniyorum. Mesela bu haşlayarak
yaptığım salata tarzı bir yemek. Salata olarak da diyetteyseniz ana yemek
olarak da tüketebilirsiniz.
Malzemelerim
½ kg brüksel
lahanası (eğer marketten satın alıyorsanız bir paket işinizi görecektir.)
2 tane havuç
Zeytinyağ
Limon
Tuz
Önce brüksel
lahanaların tepelerini kesip ilk yapraklarını atarak ayıklamaya başlıyoruz.
Kaynayan suyun içine atıyoruz. Havuçlarımızı zar büyüklüğünde doğruyoruz.
Onları da kaynayan suyun içine ekliyoruz.Pişme süresini bir çatal yardımıyla
denetleyebiliriz. Çatalımız batıyorsa hazırdır.Süzdükten sonra servis tabağına
alıyoruz. Sıcakken zeytinyağ ve tuzumuzu ekliyoruz. Bu şekilde zeytinyağ daha
güzel bir tad veriyor. Servise çıkarmadan önce limonumu ve tuzumuzu karıştırıp
üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder