.

19 Ekim 2014 Pazar

NOHUT MANTISI



Kış mevsimi kendini yavaş yavaş belli etmeye başladı.Yemeklerimizde değişikliğe uğradı.Mantı yapmak için benim gibi her zaman vakit bulamayanlar için pratik bir çözüm.Ani bir misafir baskınında şipşak çözüm.İşte tarifim: 

Malzemelerimiz (4 kişi içindir tarif)
500 gr nohut
1 soğan
3-4 tane domates veya 2 kaşık salça
Tuz
Zeytinyağ
4 yufka

Sosumuz için
Yoğurt
Pul biber
Sarımsak
Nane
Tereyağ

Nohutlarımızı düdüklü tencerede üstlerini 1 parmak geçecek kadar su ekledikten sonra haşlanmak üzere ocağımıza koyuyoruz.Su kaynadıktan sonra 15 dk.haşlıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.Buharı gittikten sonra tenceremizi açıp içindeki suyu döküyoruz.
Soğanımızı, domatesimizi doğradıktan sonra yine düdüklü tenceredeki yağımızın içine atıyoruz. Domateslerimiz suyunu saldıktan sonra nohutlarımızı ekliyoruz.Mantı olacağı için biraz sulu pişiriyoruz.Tuzunuda ekliyoruz ve yaklaşık 35 dk.piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
Bu arada nohutlar pişerken yufkalarımızı katlarını hiç açmadan tekrar ikiye kıvırıp bir parmak genişliğinde kesiyoruz.Fırın tepsisine açarak koyuyoruz.Üzerine 2 kaşık zeytinyağ döküp yağın hepsine bulaşması için karıştırıyoruz.180 derece fırında kıtır kıtır olana kadar arada karıştırarak pişiriyoruz.
Tıpkı normal mantı için hazırlar gibi yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz.Tereyağını eritip (içine çok az zeytinyağı koyun yanmasını önlemiş olursunuz) baharatlarıda ekliyoruz.
Servis için tabağımıza önce yufkaları daha sonra bir kepçe yardımıyla nohutlarımızı en üste de yoğurtlu sosumuzu ve tereyağı döküyoruz.

İsterseniz nohudu pişirirken içine kuşbaşı et veya tavuk eti de koyabilirsiniz.
Yorum Gönder